Veelgestelde vragen

Vul je postcode in zodat we je snel kunnen helpen met je aanvraag

  1. Wat moet ik de medewerker van Leergeld laten zien als die langskomt?

    Om jouw goed te kunnen helpen wil de medewerker jouw situatie zo goed mogelijk begrijpen. Daarom wordt er ook gevraagd naar de gegevens van je inkomen. Denk aan salarisstroken en een overzicht van (eventuele) schulden.

  2. Krijg ik geld van Leergeld?

    Leergeld betaalt alleen aan de vereniging,winkel of school. Je vraagt eerst aan of wij je kunnen helpen,voordat de kosten worden overgemaakt.

  3. Hoe voorkomt Leergeld dat mijn omgeving weet dat ik hulp krijg?

    Leergeld begrijpt dat je misschien niet met je situatie te koop wil lopen.We gaan zorgvuldig om met de privacy van jouw gezin. Daar hebben we goede afspraken over gemaakt met de mensen waarmee we samenwerken.

  4. Sport, welzijn of cultuur is toch een luxe?

    Leergeld vindt van niet. Binnen- en buitenschoolse activiteiten zijn belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Kinderen die steeds niet mee kunnen doen, raken geisoleerd. Dat willen we als Leergeld voorkomen!.

  5. Mijn kind heeft de middelbare school afgerond en begint aan een vervolgopleiding. Vergoedt Leergeld kosten?

    In eerste instantie verwijzen we door naar de potjes die hiervoor beschikbaar zijn. Zo is er een MBO-fonds waarvoor je via Leergeld in aanmerking kunt komen. Als wij die inkomensverklaring afgeven, kan het MBO-fonds je verder helpen. Mochten er dan alsnog kosten zijn waar je geen vergoeding voor krijgt, dan kan stichting Leergeld verder helpen. Let op: tot de 18de verjaardag.
  6. Hoe lang duurt het voordat mijn aanvraag helemaal verwerkt is?

    Dit is moeilijk te zeggen. We vragen soms naar inkomensgegevens, een kostenoverzicht of andere gegevens. Bij het aanleveren en beoordelen kan vertraging ontstaan. Soms is ook aanvullende informatie nodig.